De voorzitters van de twee kamers van het Parlement zitten een Marokkaanse parlementaire delegatie voor bij de werkzaamheden van de 134e Vergadering van de Interparlementaire Unie

HASSAN MISSBAH
أخبارنا المغاربية
HASSAN MISSBAH24 نوفمبر 2021آخر تحديث : منذ 4 أيام
De voorzitters van de twee kamers van het Parlement zitten een Marokkaanse parlementaire delegatie voor bij de werkzaamheden van de 134e Vergadering van de Interparlementaire Unie

Als onderdeel van de effectieve bijdrage van parlementaire diplomatie en de consolidering van de sterke Marokkaanse aanwezigheid aan de internationale parlementaire zijde, heeft een delegatie van het Marokkaanse parlement, voorgezeten door de voorzitter van de afgevaardigden, Rachid Talbi Alami en de voorzitter van de kamer van raadsleden, Naam Miyara, dat zal deelnemen aan de werkzaamheden van de 134e Vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU), van 26 tot 30 november 2021.
Deze vergadering, die zal worden gehouden in de zetel van het Spaans parlement, wordt gekenmerkt door de deelname van voorzitters van nationale parlementen, delegaties van IPU-lidstaten, evenals regionale parlementaire vakbonden en organisaties als permanente waarnemers.
Bij deze gelegenheid zal de Marokkaanse delegatie werkvergaderingen houden die gericht zijn op het versterken van de bilaterale samenwerking met de parlementen van de deelnemende staten om de hoogste belangen van het Koninkrijk Marokko te verdedigen, in het bijzonder de nationale zaak, en de evolutie van het proces onderstrepen van de democratische ontwikkeling in het Koninkrijk, om standpunten over actuele kwesties en van gemeenschappelijk belang te verenigen en te coördineren, en om manieren te bespreken om bestaande actieprogramma’s en gezamenlijke initiatieven met regionale interparlementaire vakbonden te lanceren.
Tijdens deze vergadering zal ook een nieuwe IPU-strategie voor 2026-2022 worden aangenomen, die gebaseerd zal zijn op actieprioriteiten op het gebied van klimaatverandering, democratie, mensenrechten, gendergelijkheid, vrede en veiligheid en duurzame ontwikkeling.

رابط مختصر

اترك تعليق

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *


شروط التعليق :

عدم الإساءة للكاتب أو للأشخاص أو للمقدسات أو مهاجمة الأديان أو الذات الالهية. والابتعاد عن التحريض الطائفي والعنصري والشتائم.