De Mimouna Vereniging van Marokkaanse Joden in België organiseert een iftar ter gelegenheid van de heilige maand Ramadan.

euromagreb27 أبريل 2022آخر تحديث : منذ 3 أسابيع
euromagreb
أخبار دوليةاخبار الجالية
De Mimouna Vereniging van Marokkaanse Joden in België organiseert een iftar ter gelegenheid van de heilige maand Ramadan.

De Mimouna Vereniging van Marokkaanse Joden in België organiseerde maandagavond een iftar voor moslims ter gelegenheid van de ramadan en de joodse feestdag van Mimouna in Brussel, waarbij de spirituele en familiale sfeer die deze heilige maand kenmerkt en de consolidering van de waarden en tolerantie tussen religies werden genoemd.
En in een toespraak waarin Maurice Tal, voorzitter van de Vereniging van Marokkaanse Joden in België, die ook aan het hoofd staat van de Maimouna Vereniging voor Samen Bouwen, benadrukte dat de heilige maand Ramadan de maand van tolerantie is en naast zijn spirituele dimensie, een kern vormt van mededogen, delen en vreugde.
Hij benadrukte dat Marokkanen altijd hebben geleefd vanuit een benadering van de islam die gematigdheid zoekt en die verenigbaar is met de waarden van tolerantie, vooruitgang en modelrechtvaardigheid, vooral in de context van de huidige Belgische samenleving.
De ambassadeur van Marokko en opperrabbijn in Brussel, de heer Gegi Albert, en de ambassadeur van de staat Israël, de heer Emmanuel Nakhshon, de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten, de heer Mohammed Al-Sahlawi, de consuls-generaal van het Koninkrijk van Marokko in België, evenals politici en vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties voor de verdediging van mensenrechten en verenigingen.

15 - EUROMAGREB.COM14 - EUROMAGREB.COM13 - EUROMAGREB.COM19 - EUROMAGREB.COM10 - EUROMAGREB.COM7 4 - EUROMAGREB.COM2 4 - EUROMAGREB.COM8 2 - EUROMAGREB.COM9 3 - EUROMAGREB.COM12 - EUROMAGREB.COM11 - EUROMAGREB.COM14 - EUROMAGREB.COM16 - EUROMAGREB.COM17 - EUROMAGREB.COM18 - EUROMAGREB.COM

اترك تعليق

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.


شروط التعليق :

عدم الإساءة للكاتب أو للأشخاص أو للمقدسات أو مهاجمة الأديان أو الذات الالهية. والابتعاد عن التحريض الطائفي والعنصري والشتائم.

%d مدونون معجبون بهذه: