De absolute afwezigheid van mensenrechten in de Tindouf-kampen wint terrein in Mexico in het licht van de leugens van Polisario

euromagreb6 مايو 2022آخر تحديث : منذ أسبوعين
euromagreb
أخبار دولية
De absolute afwezigheid van mensenrechten in de Tindouf-kampen wint terrein in Mexico in het licht van de leugens van Polisario

 

Tijdens een discussietafel over mensenrechten in de kampen van Tindouf, in het zuiden van Algerije, werd de totale en totale afwezigheid van de fundamentele rechten van mensen benadrukt.

 

Mexico 5 juni 2022.- De wreedheden begaan door de gewapende bende van het Polisario Front in opdracht van Algerije in de Tindouf-kampen zijn van een zodanige omvang dat ze nu al voor het Internationaal Strafhof moeten worden vervolgd en de verantwoordelijken moeten worden vervolgd en, in naar mijn mening veroordeeld voor misdaden tegen de menselijkheid, maar de hypocrisie waarin internationale organisaties vaak leven, maakt het tot nu toe onmogelijk.
Het was niet vreemd om aan de werktafel van het World Social Forum Mexico 2020, waar twee Spanjaarden en twee Marokkanen aanwezig waren, een continu en gedetailleerd onderzoek te horen naar de schendingen tegen de mensen in de kampen.

De tafel die werd gemodereerd door de heer Pedro I. Altamirano, voorzitter van de Organisatie voor Spaans-Marokkaanse Samenwerking, gaf eerst het woord aan de heer Ignacio Ortiz, vicevoorzitter van het Saharawi Canarische Forum, die niet alleen verheugd was over de recente verandering van standpunt van de Spaanse regering met betrekking tot deze kwestie door steun te verlenen aan de oplossing van autonomie voor de regio, wees ook op de noodzaak om op de weg van deze autonomie verder te gaan in het kader van de duurzame ontwikkeling van de Sahara, het economisch potentieel en dus de opties voor welvaart die zich zou openen voor de bevolking die in Tindouf in armoede leeft in het geval van een hypothetische terugkeer en gezinshereniging in het gebied

Aan de andere kant maakte hij tijdens zijn toespraak op de conferentie over mensenrechten in de Tindouf-kampen een chronologische reis vanaf 1975, door de studie van verschillende gevallen, van dit verschrikkelijke en onzichtbare probleem dat decennialang in de Algerijnse kampen aanhoudt, gepleegd door de leiding van Polisario met totale straffeloosheid en zonder externe controle en strafrechtelijke verantwoordelijkheid.
Vervolgens nam de heer Alisalm Souih het woord, een mensenrechtenactivist en collectief acteur die de ernstige mensenrechtenschendingen in de Sahrawi-vluchtelingenkampen in Tindouf aan de kaak stelde. Het Polisario Front organiseerde een jaar lang bloedbaden tegen Sahrawi’s, inwoners van Sakia al-Hamra en Wadi al-Dahab. Van 1973 tot heden zijn veel slachtoffers van deze beweging naar de Spaanse rechtbanken gestapt, maar tot nu toe zijn we er niet in geslaagd met militaire interventie en druk op de Spaanse staat. We roepen alle mensenrechten- en recht op leven-activisten op om samen te werken om een ​​klacht in te dienen bij internationale tribunalen tegen Al-Jazaar, het land dat deze criminele bende herbergt, en om de waarheids- en ontdekkingscommissie massagraven te sturen

Van zijn kant benadrukte de heer Dr. Hamdani, van de Nationale Mensenrechtenraad in El Ayoun, de voortreffelijkheid van de Marokkaanse ervaring bij het opzetten van een institutionele structuur voor de bescherming van de mensenrechten. mensenrechten in de zuidelijke provincies door het opzetten van onafhankelijke nationale mechanismen voor toezicht op de mensenrechten die voldoen aan alle VN-normen voor implementatie en evaluatie, zoals verwelkomd door de Veiligheidsraad in al zijn besluiten, waarvan de meest recente resolutie nr. 2548 is, uitgegeven op 30 oktober , 2020, waarin de rol werd benadrukt die de twee regionale mensenrechtencommissies in El Ayoun en Dakhla spelen bij de bescherming van de mensenrechten

20220506 001429 - EUROMAGREB.COM

اترك تعليق

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.


شروط التعليق :

عدم الإساءة للكاتب أو للأشخاص أو للمقدسات أو مهاجمة الأديان أو الذات الالهية. والابتعاد عن التحريض الطائفي والعنصري والشتائم.

%d مدونون معجبون بهذه: