Een in Berkan actieve aanhanger van “Daesh” is gearresteerd wegens zijn. vermeende deelname aan de voorbereiding van een terroristisch project

euromagreb9 مايو 2022آخر تحديث : منذ أسبوعين
euromagreb
أخبار دولية
Een in Berkan actieve aanhanger van “Daesh” is gearresteerd wegens zijn. vermeende deelname aan de voorbereiding van een terroristisch project

Het Centraal Bureau voor Gerechtelijke Onderzoeken (BCIJ), afhankelijk van het Directoraat-Generaal voor Territoriale Surveillance (DGST), heeft deze vrijdag vroeg in de ochtend een 37-jarige persoon, een aanhanger van de organisatie “Daesh” en activist in de stad Berkan wegens zijn vermeende betrokkenheid bij de voorbereiding van een terroristisch project dat erop gericht is de openbare orde ernstig te ondermijnen gearresteerd.

Rabat, 5 mei 2022.- Interventie-operaties en arrestatieprocedures werden uitgevoerd door elementen van de DGST Special Force, in coördinatie en onder toezicht, ter plaatse, van BCIJ-politieagenten, meldt het Centraal Bureau in een persbericht.

De arrestatie van deze verdachte is het resultaat van een nauwe samenwerking en coördinatie tussen de DGST en de bevoegde Amerikaanse autoriteiten, geeft dezelfde bron aan en benadrukt dat de verdachte is geïdentificeerd en de contouren van zijn terroristische project zijn onthuld op basis van gezamenlijk en technische onderzoeken met de FBI (Federal Bureau of Investigation of the United States of America).
Volgens de voorlopige gegevens van het onderzoek leidde de gedetineerde een besloten groep op een communicatieplatform met extremistische doelstellingen en projecten, om mensen te rekruteren en in dienst te nemen die doordrongen waren van de “takfiïstische” ideologie om terroristische daden te plegen tegen Marokkaanse belangen en buitenlandse persoonlijkheden op het nationale grondgebied.
Uit de onderzoeken blijkt ook dat de verdachte in contact stond met de vermeende emir van de terroristische cel die op 25 maart 2021 door de veiligheidsdiensten in de stad Oujda werd ontmanteld, vervolgt de verklaring, eraan toevoegend dat hij vertrouwde op zijn geavanceerde technische opleiding, engineering om automatische gegevensverwerkingssystemen te infiltreren en computersystemen van bepaalde vitale doelen te hacken, om financiële steun te verkrijgen onder de zogenaamde “istihlal”.
De verdachte is in voorlopige hechtenis geplaatst als onderdeel van het gerechtelijk onderzoek dat is uitgevoerd door de BCIJ onder toezicht van het parket dat belast is met terrorismezaken, om alle aan hem toegeschreven extremistische activiteiten te onthullen, zijn mogelijke banden met organisaties te identificeren, terroristen binnen en buiten Marokko, en bepalen alle contouren van het terroristische project dat hij aan het voorbereiden was en van plan was te plegen op het nationale grondgebied.
Deze veiligheidsoperatie getuigt eens te meer van het voortbestaan ​​van de gevaren van de terroristische dreiging die boven ons land hangt, vooral in een context waarin de wereldwijde terroristische organisaties en de aan hen ondergeschikte regionale centra hun pogingen om de veiligheid te ondermijnen te intensiveren van het Koninkrijk en dat van zijn burgers.
Het weerspiegelt ook het belang van bilaterale, gezamenlijke en geavanceerde samenwerking met de Verenigde Staten van Amerika op het gebied van de bestrijding van terrorisme en gewelddadig extremisme, concludeert de BCIJ-verklaring.

اترك تعليق

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.


شروط التعليق :

عدم الإساءة للكاتب أو للأشخاص أو للمقدسات أو مهاجمة الأديان أو الذات الالهية. والابتعاد عن التحريض الطائفي والعنصري والشتائم.

%d مدونون معجبون بهذه: