Dringend: Nederland steunt het initiatief voor de autonomie van de Westelijke Sahara onder Marokkaanse soevereiniteit

euromagreb12 مايو 2022آخر تحديث : منذ أسبوعين
euromagreb
أخبار دولية
Dringend: Nederland steunt het initiatief voor de autonomie van de Westelijke Sahara onder Marokkaanse soevereiniteit

Nederland beschouwde woensdag het autonomieplan, dat Marokko in 2007 presenteerde, als “een serieuze en geloofwaardige bijdrage aan het politieke proces onder leiding van de VN” om een ​​oplossing te vinden voor de Sahara-kwestie.
In een gezamenlijk persbericht gepubliceerd na gesprekken tussen de minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland, Nasser Bourita, en zijn Nederlandse ambtgenoot, Wopke Hoekstra, heeft Nederland daarmee ingetekend in de internationale dynamiek van steun voor het Marokkaanse autonomieplan om definitief te sluiten het kunstmatige dispuut rond het Marokkaans-zijn van de Sahara. De nieuwe positie van Nederland komt daarmee in het kielzog van de steun van de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje en zelfs de Filippijnen voor het autonomie-initiatief dat Marokko in 2007 presenteerde als enige en exclusieve basis voor het oplossen van dit geschil.

اترك تعليق

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.


شروط التعليق :

عدم الإساءة للكاتب أو للأشخاص أو للمقدسات أو مهاجمة الأديان أو الذات الالهية. والابتعاد عن التحريض الطائفي والعنصري والشتائم.

%d مدونون معجبون بهذه: