Wat als Afrika separatisme in Europa aanmoedigt .. Hoe zou het Europees Parlement reageren ?!

HASSAN MISSBAH
أخبار دولية
HASSAN MISSBAH15 يونيو 2021آخر تحديث : منذ شهر واحد
Wat als Afrika separatisme in Europa aanmoedigt .. Hoe zou het Europees Parlement reageren ?!

Ahmed MISBAH – Euromagreb

Door de bilaterale crisis tussen Marokko en Spanje te willen europeaniseren, via de goedkeuring van de beroemde resolutie, deze donderdag 10 juni 2021, heeft het Europees Parlement helaas de situatie alleen maar vergiftigd “we kunnen niet langer gedegradeerd zijn, in plaats van bij te dragen , met wijsheid, een billijke oplossing te vinden en daarbij neutraal of op zijn minst onpartijdig te blijven.
Door de kant van het andere kamp te kiezen, wilde het Europees Parlement inderdaad verstikkende druk, zelfs politieke chantage, uitoefenen op Marokko, een soevereine staat met zijn zegje. Een ongebruikelijke positie, die te veel inkt had doen vloeien en die helaas slecht werd waargenomen in de wereld, als gevolg van de onrust en de gevolgen die het veroorzaakte.
De vraag die echter onverwijld moet worden gesteld en opgelegd is:
Waarom wil dit Parlement de goede betrekkingen met Marokko opofferen… en waarvan de landen van het oude continent blijven profiteren, op meer dan één niveau…?
Wetende dat Marokko niet heeft opgehouden en dit al heel lang, om de rol te spelen van de soldaat die de grenzen bewaakt, of die van de gendarme die op zijn hoede is of zelfs die van de beschermengel die zonder onderbreking over de put waakt van zijn buren en aan de andere kant van de Middellandse Zee, door op te komen als een onwrikbaar bolwerk tegen illegale immigratie en door het hoofd te bieden aan terroristische aanslagen en georganiseerde misdaad, dreigende gevaren en die herhaaldelijk de veiligheid en stabiliteit van Europa hebben bedreigd?

Is het niet tijd dat Europa, heel Europa, en niet alleen zijn parlement en zijn unie, wakker wordt, uit hun winterslaap die maar al te lang heeft geduurd en hun concepten, die lange tijd slecht geassimileerd waren, tegemoet te komen .. door Marokko met waardigheid en respect te behandelen .. omdat het Marokko van vandaag, het moderne en democratische Marokko, onder de Hoge bescherming van koning Mohammed VI, niet langer dat van gisteren is, het land dat onder het juk van het protectoraat stond en de afhankelijkheid .. en van Europa wiens zwart wordende “Geschiedenis”, aangetast door “Slavernij”, “Overexploitatie” en “Genociden” ..!

De tijd is voorbij en het aanzien van de wereld is inderdaad veranderd. En Europa met zijn EU en zijn EP, schrikt Marokko en Marokkanen niet af. Dit is een feit en een waarheid die niet hoeft te worden aangetoond.

Het is waar dat “Europa een economische reus is, maar een politieke dwerg”. En als gevolg daarvan bleek de resolutie van “het Europees Parlement” (met kleine letters p en e), bedoeld om een ​​afleiding te creëren en de aandacht af te leiden naar de werkelijke oorzaak in het bilaterale conflict tussen Marokko en Spanje. Spanje bleek zonder gewicht te zijn , zonder waarde en zonder belang en heeft de betrekkingen met Marokko, de staat en het soevereine land alleen maar verslechterd, omdat het een essentiële partner is van het “oude continent”, in zijn economische ontwikkeling, en zelfs in zijn stabiliteit en veiligheid.
Deze resolutie die als “onproductief” wordt omschreven en die niet lang op zich liet wachten door het Arabische parlement, was het niet, deze vrijdag 11 juni 2021, verworpen, zelfs aan de kaak gesteld en veroordeeld, door afgevaardigden van Europeanen! Een goede luisteraar!
Om de kwestie van de beroemde “EU-resolutie” (altijd met kleine letters u en e) te omzeilen, had de vertegenwoordiger van “Euromagreb”, gevestigd in het Koninkrijk Marokko, een telefonisch interview met Nasrallah BELKHAYATE, voorzitter van “de Afrikaniteitstrofee”. Foundation”, die namens haar Stichting het Europees Parlement oproept zich te onthouden van elk standpunt dat de spanningen kan verergeren, en roept de twee partijen op de crisis op te lossen in een zuiver bilateraal kader, zonder reclame voor separatisme!

Voorzitter BELKHAYATE vraagt ​​zich in dit geval af of het Europees Parlement het separatisme in Afrika wil aanmoedigen, terwijl het het binnen zijn grenzen bestrijdt. Catalonië, Baskenland, Corsica, een deel van Noord-Italië (Padania) of Vlaanderen… zijn allemaal regio’s die streven naar meer autonomie!
BELKHAYATE vraagt ​​zich af of deze “Stem” ook tot deze ruimte moet worden uitgebreid en of Afrika van haar kant en van haar kant het “Separatisme” in Europa moet aanmoedigen.
En het is met wijsheid dat de voorzitter van de “Foundation Trophy of Africa” ​​​​aan het einde van het telefonische interview met “Euromagreb” een beetje meer hoogtevrees aanbeveelt in de manier waarop de Europarlementariërs het onderwerp hebben behandeld!

رابط مختصر

اترك تعليق

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *


شروط التعليق :

عدم الإساءة للكاتب أو للأشخاص أو للمقدسات أو مهاجمة الأديان أو الذات الالهية. والابتعاد عن التحريض الطائفي والعنصري والشتائم.