Het Algerijnse leger valt de Sahrawi-vluchtelingen in Tindouf aan. Dood een minderjarige

HASSAN MISSBAH
أخبار دولية
HASSAN MISSBAH27 نوفمبر 2021آخر تحديث : منذ شهرين
Het Algerijnse leger valt de Sahrawi-vluchtelingen in Tindouf aan. Dood een minderjarige

Gisteren, vrijdag 26 november, bevestigden verschillende media die gelinkt zijn aan het Polisario dat het Algerijnse leger een Saharawi-kind heeft gedood en een andere jonge man ernstig verwondde terwijl ze op zoek waren naar goud in een mijn zonder vergunning in het gebied “Majr”. de Tindouf-kampen, ten oosten van het zogenaamde “Dakhla-provincie”-kamp.
De aanval eiste het leven van het kind Obaidati Ould Bilal, dat op slag dood was, terwijl de jonge Feli Ould Baraka in ernstige toestand werd overgebracht naar het Tindouf-ziekenhuis, waar hij nog steeds op de intensive care ligt. .
Dit is de tweede dergelijke aanval op Sahrawi-vluchtelingen in het Tindouf-kamp in minder dan een week. Eerder deze week werden ook twee burgers gedood bij een vuurgevecht op een auto met brandstof in de buurt van de kampen, en een paar maanden geleden doodde een Algerijnse legerpatrouille de ambachtelijke mijnwerkers door ze in brand te steken in de regio van ‘Aouina Balkaraa, vlakbij het kamp. in de provincie Dakhla. , de slachtoffers waren Ould Kabir Ould Mohamed Ould Al-Markhi en Mohamed Fadel Ould Lamam Ould Shagaibin.
Uit nieuws uit de Tindouf-kampen blijkt dat de families van de slachtoffers weigeren hun lichamen in ontvangst te nemen. En ze eisen de opening van een onderzoek en de aansprakelijkheid van de daders.
Beschietingen in het Algerijnse leger komen de laatste tijd steeds vaker voor, aangezien het Algerijnse leger niet aarzelt om smokkelaars en goudzoekers te liquideren in niet-geautoriseerde mijnen in de buurt van de kampen, gezien de economische en sociale omstandigheden waarin de vluchtelingen in de kampen leven.
Saharaanse mensenrechtenverdediger Mohamed Salem Abdel-Fattah benadrukte in een verklaring aan deze media dat de “ellendige economische en sociale omstandigheden waarin de bewoners van het kamp leven een gevolg zijn van de beperkingen van de bewegingsvrijheid en van het Algerijnse beleid. het afwijzen van zijn verplichtingen met betrekking tot de rechten van vluchtelingen, waaronder het recht op werk, beweging en andere vrijheden en rechten ”.
De activist was verbaasd over het stilzwijgen van de bij de Polisario aangesloten militanten over de misdaden van het Algerijnse leger, en merkte op dat “ze met geen woord spraken over de herhaalde moorden op Saharaanse burgers door Algerijnse militaire elementen”. En dat “de omstandigheden van de militaire escalatie die door Algerije en de Polisario zijn gelanceerd, de omstandigheden in de ellendige kampen hebben verslechterd”.

رابط مختصر

اترك تعليق

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.


شروط التعليق :

عدم الإساءة للكاتب أو للأشخاص أو للمقدسات أو مهاجمة الأديان أو الذات الالهية. والابتعاد عن التحريض الطائفي والعنصري والشتائم.

%d مدونون معجبون بهذه: